Home / Past Papers / AJKPSC Past Papers / Ajkpsc lecturer of English past papers (sample)
Ajkpsc lecturer of English past papers
Ajkpsc lecturer of English past papers

Ajkpsc lecturer of English past papers (sample)

Ajkpsc lecturer of English past papers

Azad Jammu & Kashmir Public Service Commission AJKPSC announced Lecturers of English jobs 2019.

Total posts are 26 which are divided into local District

Qualification for Lecturers of English jobs 2019

Master in English /BS in English or above are eligible to apply for Lecturers of English jobs 2019.

Syllabus For Ajkpsc Lecturers of English is:

Papers will be consist on Multiple Choice Question ( MCQS )  related to English Subjects

Total marks will be 100.

Last Year merit details Ajkpsc Lecturers of English

Last year Open merit for DISTRICT: Muzaffarabad was closed on 64.32

DISTRICT: Bagh last year selected candidate obtained 78.70 Marks

Download Complete List of ajkpsc lecturer of English here

Ajkpsc lecturer of English past papers (sample)

Preposition Grammar Test portion

1. I am afraid __________ cats.

A. To  B. from

C. Of  D. with

 

2. We did not have __________ questions for the lecturer.

A. none B. any

C. some D. no

 

3. Octopuses have not only large brains __________ also a well-developed nervous system.

A. but B. and

C. Are D. and have

 

4. The manager __________ everyone go home an hour early on Friday afternoon.

A. allowed B. let

C. permitted D. got

 

5. He came in Karachi __________ August 14, 2010.

A. in B. on

C. for D. from

 

6. Bilal is not receiving the call. He is __________ at work.

A. already B. still

C. yet D. looking

 

7. Bilal is getting __________ the car.

A. out of B. out

C. out from D. out through

 

8. Saad is travelling __________ the school.

A. to B. towards

C. off D. through

9. They went __________ the rain.

A. despite B. in spite

C. under D. avoiding

 

10. I was surprised by the large __________ people who came.

A. number of B. amount of

C. sum of D. total of

 

11. He is interested ____history.

A. about B. of

C. in D. on

 

12. Please do not interfere _____my personal affairs.

A. about B. in

C. of D. on

 

13. Green pepper is very rich _____ vitamin C.

A. about B. of

C. in D. on

 

14. He was embarrassed because everybody was laughing _____ him.

A. about B. in

C. of D. at

 

15. She cares ______ the environment.

A. about B. on

C. of D. in

 

16. It was kind _____ you to help.

A. of B. in

C. about D. of

 

17. Unfortunately, we had to cancel it owing _______ the bad weather.

A. about B. in

C. of D. to

 

18. What did you make ______ the lecture?

A. about B. in

C. of D. on

 

19. He was accused ______theft.

A. on B. in

C. about D. of

 

20. As _____me; I will be happy to lend a hand.

A. about B. in

C. for D. of

 

21. It differs ______ their last suggestion.

A. about B. in

C. from D. of

 

22. I am ______favour the idea, I think it will work well.

A. of B. on

C. about D. in

 

23. What is the cause ______ the problem?

A. about B. of

C. in D. on

 

24. I would like to thank you ______ behalf of all of us.

A. on B. in

C. about D. of

 

25. He is jealous ______ her success.

A. about B. of

C. in D. on





ANSWERS: PREPOSITION (GRAMMAR) TEST

1. C 2. B 3. A 4. B 5. B

6. B 7. A 8. B 9. A 10. A

11. C 12. B 13. C 14. D 15. A

16. A 17. D 18. C 19. D 20. C

21. C 22. A 23. B 24. A 25. B


Ajkpsc Computer Teachers (BPS-16) past papers

ajkpsc past papers with Most repeated MCQS

About admin

Check Also

PPSC JUNIOR CLERK (BS-11) PUNJAB POLICE past paper

PPSC JUNIOR CLERK (BS-11) PUNJAB POLICE past paper

  PPSC JUNIOR CLERK (BS-11) PUNJAB POLICE past paper   PPSC JUNIOR CLERK (BS-11) PUNJAB …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!